Social Media

Starbuck Pumpkin Spice Latte

 

Assalamualaikum dan hai semua,
Apabila musim luruh tiba, Starbucks akan keluarkan Pumpkin Spice Latte. Dina tidak sempat rasa tahun lepas dan Dina teruja untuk mencubanya tahun ini. Walaupun Malaysia tidak ada musim luruh, tapi Dina sangat menggemari suasananya ketika Dina berada di negara asing. Pumpkin Spice Latte mengingatkan Dina pada musim luruh. Very cozy.  At least for me

Seperti biasa, Dina akan tukar susu kepada susu badam dan tambah satu shot Espresso. Dina beli yang frappe. Sebab rasa nak minum yang frappe. Hirupan yang pertama, Dina rasa macam minum minyak gamat. Dina tak tahu lah kalau awak pernah rasa minyak gamat ke tidak. Dina memang pernah terjilat minyak gamat dulu-dulu. Dari situ Dina tahu macam mana rasa minyak gamat. Awak jangan pergi teguk minyak gamat pula lepas ni. 

Rasa rempah ratus dalam kopi tersebut memang kuat. Sampai menguasai rasa kopi. Dina tidak berapa berkenan sebab rasa rempah ratus yang terlalu kuat. Dina tidak pasti jika Dina terlalu selesa dengan rasa kopi yang biasa Dina minum ke sampai Pumpkin Spice Latte ini bukan menjadi pilihan hati Dina. Sepanjang Dina nak habiskan, memang terseksa. Mungkin tak kena dengan tekak Dina. 

Adakah Dina akan beli lagi? Mungkin, tidak. Dina memang tidak berapa suka dengan rasa rempah ratus. Dina sejenis memang tak boleh telan kalau rasa yang terlalu menguasai rasa lain. Dina rasa lebih baik Dina beli Java Chip. Dina lebih gemar jika rasa makanan atau minuman itu seimbang. Dina memang cerewet sikit. Dina tidak ingat berapa ringgit sebab bukan Dina yang bayar.

Terima kasih x

Post a Comment

Theme by STS