Social Media

Makeup Therapy


Assalamualaikum dan hai semua,
Beberapa hari ini, Dina mula rasa anxious. Mungkin sebab lama sangat berada di dalam rumah. Awak semua macam mana? Bertahan tak? Selalu Dina akan buat cleaning dan baking therapy. Tapi selepas tengok Makeup Therapy di Youtube. Dina rasa Dina nak cuba terapi yang lain pula. Dengan buat apa yang kita suka, boleh membantu kita dari segi stres dan emosi. Bagi Dina dengan buat terapi ni, Dina jadi lebih tenang.

Dina bukan seseorang yang begitu hebat dalam makeup. Maaf sekiranya ada kekurangan. Tapi Dina memang gemar makeup. Bagi Dina, solekan ini sebenarnya satu seni. Berbeza cuma kita melukis di wajah dan bukannya di kanvas.

Dalam video ini, Dina banyak menggunakan produk drugstore. Ada dua tiga produk dari Innisfree yang awak boleh beli di Hermo. Harga semua mampu milik. Jangan risau. Beberapa produk dalam tu, Dina ada juga buat review dalam blog ini. Awak boleh baca kalau berminat.


Dina jenis jarang pakai solekan yang tebal. Dina lebih gemar nampak natural sahaja. Mungkin di masa yang akan datang, Dina akan cuba buat Makeup Tutorial pula. Dina ada beberapa video lain juga yang Dina letak di Youtube. Dina harap video-video Dina mampu menceriakan hati awak.

Terima Kasih x


9 comments

  1. nice one. I've never did make up therapy. Didn't know that existed.
    I love natural make up look since I prefer something simple all the time.
    An easy go to kinda make up.

    ReplyDelete
  2. Waalaikumussalam, Okay ja ni masih survive di rumah. Tak sangka pulak boleh survive selama ni haha. btw saya singgah dan follow blog ni ya. Jemput ke blog saya jika berkelapangan :)

    ReplyDelete
  3. jadikan daripada minat kepada kerjaya lepas ni. baru best nak kan

    ReplyDelete
  4. I didn't know makeup therapy is a thing either but now I totally understand why! I sometimes find any reasons at all to relax by putting on makeup, just for the heck of it. It's calming and I get to enjoy myself doing what I love to do. I really like how natural your makeup is too! Usually, whenever I try to do something "natural", it sometimes always end up looking a little dramatic. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Girl, that is because youre an extra queen! Be proud!

      Delete
  5. kalau result makeup tu cantik pada mata mmg jd terapi tapi kalau tetiba makeup kita rasa memenuhi kehendak...mau nak berapi kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. Memang rasa nak padam lepas tu buat balik. hahaha

      Delete

Instagram

Theme by BD