Social Media

Maybelline Lasting Fix


Assalamualaikum dan hai semua,
Azam tahun baru Dina ialah cuba untuk aktif menulis balik. So, here I am. Minggu ini Dina nak review tentang Maybelline Lasting Spray. Dina beli produk ini ketika dia baru masuk Malaysia.

Maybelline adalah jenama yang terkemuka di persada dunia. Dina suka banyak produk dari Maybelline. Tapi sayangnya, bukan setting spray dia. Maybelline Lasting Spray ini buatkan solekan Dina jadi cakey. Seperti yang diperkatakan oleh iklan, makeup Dina sepatutnya akan kekal cantik selama 16 jam. Sayangnya tidak.

Harga untuk sebotol (100 ml) ialah RM36.90. Dina tertarik untuk beli sebab baca review dekat laman sesawang Maybelline sendiri. Kalau produk ini sesuai dengan awak, good for youBut not for me.


Solekan Dina lebih nampak cantik dan tak cakey tanpa setting spray ni. Dina tak pernah cuba Maybelline Master Fix. Mungkin lepas ini Dina boleh cuba yang itu pula. Dina rasa tak berbaloi kalau beli Maybelline Lasting Fix ni kalau tiada promosi. Masa Dina beli ni memang tiada promosi dan menaruh harapan yang sangat tinggi. Dina rasa sebab tu mungkin orang cakap jangan taruh harapan tinggi sangat, nanti kecundang. Maybelline punya produk tidak pernah mengecewakan Dina kecuali yang ini.

👄 - 5 / 5

Sorry, Maybelline. Try again next time.

Terima Kasih x




4 comments

  1. sejak kerja pun kat kampung, dah lama takda pakai produk maybelinne ni. btw nice post review ^_^

    ReplyDelete
  2. klu myra, for base makeup ni better invest sikit ah sebab berapa tahun try and test produk di drugstore ni asyik mengecewakan je. klu lipstick, eyeshadow, boleh lagi tapi klu foundation and concealer selalunya limited shades or formulation fail. Thank you, next! :D

    Lifestyle Blog | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Dina pun kena start invest yang mahal sikit. Banyak produk Maybelline punya formula dah makin improve. Tu yang nak cuba, rupanya masih kecewa.

      Delete
  3. review yang sangat jujur.. Bila tak sesuai memang tak berbaloi..

    ReplyDelete

Instagram

Theme by BD