Social Media

Mr. Dakgalbi



Assalamualaikum dan hai.
It's Monday. Mesti ramai yang tengah Monday blues. Jangan risau, hari ni post Dina akan buat awak lupa tentang Monday Blues tapi teringat akan makanan. Dina rasa macam nak cakap tentang makanan pula. Maka, post kali ni ialah Mr. Dakgalbi.

Dina banyak juga tengok dalam instagram, orang makan Mr. Dakgalbi ni. Saja lah hari ni pergi makan dengan bestfriend yang dah nak fly balik Japan. Kira macam farewell party? Sepatutnya celebrate dengan 4 orang lagi, tapi masing masing sibuk.

Apa yang Dina order tu? Macam menarik je kan? Okay yang nak tau, Dina order Dakgalbi 2 Pax set with cheese ring. For set yang Dina order, dia ada bagi Dakgalbi, lettuce, kimchi, soup, coleslaw,  cheese ring, rice, cheese, ramen dan dalam Dakgalbi tu sendiri dah ada tteokbokki (rice cake). Harga untuk set ini RM67 (excluding GST).



Macam korang nampak, ayam yang dia bagi sangat banyak! Tak kedekut langsung. Paling menarik dia masak depan kita. Sudah semestinya kita dapat makan panas panas. Keju dia jangan cakap lah. Pehh. Mana yang penggemar keju tu, boleh lah cuba sini.



Bahagian rasa pula, bagi Dina, Mr. Dakgalbi ni biasa sahaja daripada kebanyakan korean food yang Dina pernah cuba. Bagi korang, Dina tak pasti. Mungkin ada yang suka dan rasa macam sedap gila? Tapi bagi Dina, nahh. Biasa je dan mahal. Sekadar nak merasa and makan sekali sekala, mungkin okay lah.

Tapi kelebihan restoran ni air mineral dia percuma. Botol air mineral dia pun boleh tahan besar. Tapi kami ada order satu Ice Lemon Tea tadi untuk potong rasa muak keju dalam harga RM3.50 (tidak termasuk GST).

 Jumlah bayaran yang kami bayar adalah RM70.50 termasuk GST. Tiada sebarang caj servis dikenakan.

R A T E.
6.5/10

6 comments

Instagram

Theme by BD